Duurzaamheid en integriteit

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de Solgar filosofie. Dit betekent dat Solgar bewuste keuzes maakt bij de productie van Solgar supplementen en daarnaast actief projecten ondersteunt die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Solgar steunt verschillende projecten

Solgar kiest voor

  • Een milieu vriendelijke productiewijze
  • Natuurlijke ingrediënten, waar mogelijk van biologische teelt
  • Kruiden van duurzame teelt
  • GMO-vrije grondstoffen
  • Producten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten
  • Producten zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Recyclebare glazen potten
  • Groene stroom
  • Milieuvriendelijk papier

Doctors On A Mission – Project Kenya 2015

Dianah & Daniela Abaisa, beiden arts, verrichten tijdelijk vrijwilligerswerk in Kenia. Zij bezoeken onder andere  projecten die hiv/aids-patiënten (kinderen en volwassenen) opvangen. De artsen werken vanuit een holistische visie. Vandaar dat zij parallel aan het medische deel 350 levensmiddelenpakketten verstrekken aan gezinnen.
Omdat Dianah en Daniela ook graag goede multi-vitaminen voor kinderen mee willen brengen benaderden zij Solgar om met Solgar Kangavites deze missie te sponsoren.

De familie Bofkont

Het 'beloofde varkensland’ is een paradijs voor varkens (en andere dieren!). Varkens die uit vaak nare situaties gered zijn mogen hier vrij en blij rondlopen en kunnen op termijn genieten van hun oude dag.

De varkensfamilie wordt de familie Bofkont genoemd.Van de oudjes onder hen zijn de gewrichten niet allemaal even soepel meer. Speciaal voor hen heeft Solgar supplementen gedoneerd.

Babyolifantjes

De internationale organisatie WAR-Wildlife At Risk heeft een speciaal team voor baby olifanten. Zij werken samen met dierenartsen en de grote Afrikaanse wildparken. Ook leiden zij mensen op in gespecialiseerde zorg voor olifantjes.

Baby olifantjes die door stropers aan hun lot zijn overgelaten worden soms, uit nood, gevoed met koemelk. Het spijsverteringssysteem kan hier echter niet goed mee omgaan en er kan niet op gewone voeding worden overgegaan, omdat het hele spijsverteringssysteem in ‘shock’ is geraakt. De olifantjes krijgen zware diarree en worden snel zwakker waarna zij sterven.

Het spijsverteringsproduct Solgar Pancreatine blijkt het spijsverteringssysteem wel de mogelijkheid te geven om te herstellen, zo ontdekte men. Solgar Holland stelt pancreatine beschikbaar zodat WAR een buffervoorraad in huis heeft voor baby olifantjes in nood.

Contactgroep Narcolepsie

Solgar sponsort het project: 'kinderen met narcolepsie'. Hierdoor kan de stichting de software aanschaffen om een contactgroep voor dit project te realiseren.

Dolfijnen

In hun natuurlijke leefomgeving, de zee, bevindt zich jodium in de vorm van kelp. Dolfijnen hebben dit nodig. In het badwater in het Dolfinarium is geen kelp aanwezig. De Dolfijnen krijgen daarom kelp toegevoegd. Solgar sponsort de kelp aankopen van het Dolfinarium door een speciale inkoopprijs te hanteren voor deze speciale klanten.

Voorlichters Gezondheid

Voorlichters Gezondheid geeft op laagdrempelige wijze voorlichting over gezondheid. Eén van activiteiten richt zich op (aanstaande) moeders. Via het project wordt onder andere voorlichting gegeven aan allochtone vrouwen over het belang van foliumzuur, omdat dit nog (te) weinig bekendheid geniet. Solgar heeft het foliumzuur voor dit project beschikbaar gesteld, waardoor ruim 3000 vrouwen nu kosteloos foliumzuur kunnen gebruiken.

Over Solgar

Geschiedenis

De geschiedenis van Solgar Vitamins begint in 1947, in Manhattan, New York.

Filosofie

Wellness vormt al sinds de oprichting in 1947 de bedrijfsfilosofie van Solgar.

Rondleiding bij Solgar

Neem een kijkje achter de schermen.

Duurzaamheid en integriteit

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de filosofie van Solgar Vitamins.

Pure gold

Al ruim 65 jaar jaar is Solgar toonaangevend.

100% Tevredenheidsgarantie

Voor Solgar Vitamins is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt.