Weerstand

Ons lichaam heeft een unieke verdediging; het immuunsysteem, ofwel de weerstand. Dit systeem houdt indringers buiten, spoort schadelijke stoffen op en maakt ze onschadelijk. Een gezonde levensstijl beïnvloedt de weerstand positief. Volwaardige voeding, regelmatig bewegen en een goede balans tussen inspanning en ontspanning zijn hiervoor belangrijke ingrediënten. Het lukt echter niet altijd om zo gezond te leven, daarom kan onze weerstand soms wel wat hulp gebruiken.

Vitamine D, voor de weerstand

Vitamine D is misschien wel de belangrijkste vitamine voor de weerstand. Het wordt ook wel de zonvitamine genoemd omdat ons lichaam deze vitamine zelf onder invloed van zon kan aanmaken. Dit kan echter uitsluitend op heel zonnige dagen. Daarom wordt aangeraden om in de donkere tijd van het jaar, in elk geval van september t/m april extra vitamine D in te nemen.

 

 

Multi's bevatten alle belangrijke stoffen

Ons lichaam heeft om goed te kunnen functioneren een breed scala aan voedingsstoffen nodig zoals vitaminen en mineralen. Ook voor de weerstand is het belangrijk om te letten op een voldoende inname van belangrijke voedingsstoffen. Een multi is een aanvulling op onze dagelijkse voeding. Een goede multi bevat naast vitaminen en mineralen ook anti-oxidanten. Deze helpen het lichaam te beschermen. Voor de weerstand zijn de anti-oxidanten vitamine C en E van belang, net zoals de mineralen selenium en zink.  Welke multi past bij u? Doe hier de test.

Vitamine C met turbo

OOk vitamine C ondersteunt het immuunsysteem. Ester-C® is de betere effectieve vorm van vitamine C en wordt daarom wel vitamine C met turbo genoemd. Onderzoek naar deze niet-zure vorm laat zien dat Ester-C® in vergelijking met 'gewone vitamine C' tweemaal sneller wordt opgenomen en ook tweemaal langer in de weefsels aanwezig blijft.

Nieuws