Duurzaamheid en integriteit

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de Solgar filosofie. Dit betekent dat Solgar bewuste keuzes maakt bij de productie van Solgar supplementen en daarnaast actief projecten ondersteunt die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Solgar steunt verschillende projecten

Solgar kiest voor

  • Een milieu vriendelijke productiewijze
  • Natuurlijke ingrediënten, waar mogelijk van biologische teelt
  • Kruiden van duurzame teelt
  • GMO-vrije grondstoffen
  • Producten die geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten
  • Producten zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen
  • Recyclebare glazen potten
  • Groene stroom
  • Milieuvriendelijk papier

Family on a mission is een initiatief om goederen in te zamelen voor vluchtelingen. Wendy is een van de initiatiefnemers. Zij en haar vrijwilligers richten zich vooral op hulp aan de (zwangere) vrouwen en kinderen onder de grote groep vluchtelingen. Solgar Vitamins ondersteunt het initiatief van family on a mission met de donatie van multi-vitaminen/mineralen voor zowel volwassenen als zwangere vrouwen en kinderen.

www.facebook.com/groups/familyonamission/

CO2 neutraal

Solgar neemt deel aan de Climate Neutral Group waarbij de hoeveelheid CO2 die Solgar auto's uitstoten wordt omgezet in geld dat gebruikt wordt om een Biogas Project in Cambodja te ondersteunen. Binnen dit project ontvangen gezinnen zogenaamde biovergisters waarbij biogas van de eigen koeien en varkens gebruikt wordt als schone brandstof voor het opwekken van elektriciteit. Het overblijvende bijproduct 'slurry' wordt gebruikt als meststof. Er wordt zo aanzienlijk bespaard op de kosten van brandhout, kerosine en batterijen. Dit geld kan nu geïnvesteerd worden in onderwijs, eten en het eigen boerenbedrijf. Bovendien is biogas een vervanging voor het gebruik van het steeds schaarser wordende brandhout en vermindert het ontbossing. Door het gebruik van biogas wordt een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot gerealiseerd.

Doctors On A Mission – Project Kenya 2015

Dianah & Daniela Abaisa, beiden arts, verrichten tijdelijk vrijwilligerswerk in Kenia. Zij bezoeken onder andere  projecten die hiv/aids-patiënten (kinderen en volwassenen) opvangen. De artsen werken vanuit een holistische visie. Vandaar dat zij parallel aan het medische deel 350 levensmiddelenpakketten verstrekken aan gezinnen.
Omdat Dianah en Daniela ook graag goede multi-vitaminen voor kinderen mee willen brengen benaderden zij Solgar om met Solgar Kangavites deze missie te sponsoren.

Het 'beloofde varkensland’ is een paradijs voor varkens (en andere dieren!). Varkens die uit vaak nare situaties gered zijn mogen hier vrij en blij rondlopen en kunnen op termijn genieten van hun oude dag.

De varkensfamilie wordt de familie Bofkont genoemd.Van de oudjes onder hen zijn de gewrichten niet allemaal even soepel meer. Speciaal voor hen heeft Solgar supplementen gedoneerd.

De internationale organisatie WAR-Wildlife At Risk heeft een speciaal team voor baby olifanten. Zij werken samen met dierenartsen en de grote Afrikaanse wildparken. Ook leiden zij mensen op in gespecialiseerde zorg voor olifantjes.

Baby olifantjes die door stropers aan hun lot zijn overgelaten worden soms, uit nood, gevoed met koemelk. Het spijsverteringssysteem kan hier echter niet goed mee omgaan en er kan niet op gewone voeding worden overgegaan, omdat het hele spijsverteringssysteem in ‘shock’ is geraakt. De olifantjes krijgen zware diarree en worden snel zwakker waarna zij sterven.

Het spijsverteringsproduct Solgar Pancreatine blijkt het spijsverteringssysteem wel de mogelijkheid te geven om te herstellen, zo ontdekte men. Solgar Holland stelt pancreatine beschikbaar zodat WAR een buffervoorraad in huis heeft voor baby olifantjes in nood.

Met de voedselbank in Haarlem heeft Solgar al jarenlang een samenwerkingsverband, waarbij Solgar maandelijks Kangavites Kindermultivitaminen beschikbaar stelt. Ook leverde Solgar een bijdrage aan de aanschaf van marktkramen voor de supermarkt inzamelingsacties van de Voedselbank Haarlem.

 

 

 

Solgar sponsort het project: 'kinderen met narcolepsie'. Hierdoor kan de stichting de software aanschaffen om een contactgroep voor dit project te realiseren.

Dolfijnen

In hun natuurlijke leefomgeving, de zee, bevindt zich jodium in de vorm van kelp. Dolfijnen hebben dit nodig. In het badwater in het Dolfinarium is geen kelp aanwezig. De Dolfijnen krijgen daarom kelp toegevoegd. Solgar sponsort de kelp aankopen van het Dolfinarium door een speciale inkoopprijs te hanteren voor deze speciale klanten.

Voorlichters Gezondheid geeft op laagdrempelige wijze voorlichting over gezondheid. Eén van de activiteiten richt zich op (aanstaande) moeders. Via het project wordt onder andere voorlichting gegeven aan allochtone vrouwen over het belang van foliumzuur, omdat dit nog (te) weinig bekendheid geniet. Solgar heeft het foliumzuur voor dit project beschikbaar gesteld, waardoor ruim 3000 vrouwen nu kosteloos foliumzuur kunnen gebruiken.

Over Solgar

Geschiedenis

De geschiedenis van Solgar Vitamins begint in 1947, in Manhattan, New York.

Filosofie

Wellness vormt al sinds de oprichting in 1947 de bedrijfsfilosofie van Solgar.

Rondleiding bij Solgar

Neem een kijkje achter de schermen.

Duurzaamheid en integriteit

Duurzaamheid en integriteit staan centraal in de filosofie van Solgar Vitamins.

Pure gold

Al sinds 1947 is Solgar toonaangevend.

100% Tevredenheidsgarantie

Voor Solgar Vitamins is kwaliteit het belangrijkste ingrediënt.