365 Sappen en smoothies

Auteur
Natalie Savona
ISBN
9059201868
Taal
Nederlands
Een heerlijk boek bij een detox kuur, maar ook voor dagelijks gebruik! 365 sappen en smoothies laat zien dat sap persen heel eenvoudig is en dat elke dag sap persen een heerlijke manier is uw gezondheid te ondersteunen. De inleiding van dit boek verschaft alle informatie die u nodig heeft om te beginnen met sappen persen, uiteenlopend van hoe u de beste ingrediënten kunt kiezen tot welke apparatuur de beste resultaten oplevert. Daarna volgen 365 speciaal geselecteerde sap- en smoothie-mixen, gerangschikt naar het belangrijkste ingrediënt. Kies mixen op basis van uw eigen smaak of gewoon op grond van wat er in de koelkast en op de fruitschaal ligt. Alle sappen en smoothies zijn voorzien van een duidelijk overzicht van de voedingswaarden en hebben een sterwaardering die informatie verschaft over energie, weerstand, ontgifting, spijsvertering en het effect op de huid.

Allemaal beestjes

Auteur
Jop de Vrieze
ISBN
9789491845307
Taal
Nederlands
In oktober 2015 verscheen het boek 'Allemaal beestjes' van Jop de Vrieze.De auteur beschrijft de rol van de darmflora en de miljarden bacteriën van het menselijk lichaam. Op heldere wijze beschrijft hij hoe lichaam en micro-organismen vanaf de geboorte met elkaar samenwerken en hoezeer onze gezondheid van deze samenwerking afhangt. Ook geeft hij inzichten in de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Bacteria for Breakfast: Probiotics for Good Health

Auteur
Dr. Kelly Dowhower Karpa
ISBN
1412009251
Taal
Engels
Als sceptici haar vertellen dat er geen wetenschappelijk bewijs is om het gebruik van probiotica te rechtvaardigen, heeft de Amerikaanse Dr Karpa haar antwoord klaar: “dan heeft u nooit goed gekeken.”
Haar boek, Bacteria for Breakfast: Probiotics for Good Health is dan ook een opsomming van klinische onderzoeken waarin probiotica werden ingezet om ziektes te behandelen, genezen of te voorkomen. Karpa is er in geslaagd om het boek toegankelijk te maken voor elke lezer, ongeacht de kennis op medisch gebied.

Bijnieruitputting, het stresssyndroom van de 21e eeuw

Auteur
James L. Wison (N.D, D.C, PH.D)
ISBN
9789079872251
Taal
Nederlands
Dokter James Wilson, schrijver van dit boek, heeft zich gespecialiseerd in bijnieruitputting. Hij is een autoriteit op dit gebied, geeft lezingen en behandelt mensen in zijn privé kliniek in Tucson, Arizona. In het boek legt Dr. Wilson uit wat bijnieruitputting is en hoe het herkend kan worden. Hiervoor heeft hij onder andere een vragenlijst ontwikkeld. Dokter Wilson geeft richtlijnen voor de aanpassing van de levensstijl en het voedingspatroon. Ook op het gebied van voedingssupplementen geeft hij uitgebreid advies.

Check je houdbaarheid

Auteur
Pim Christiaans, Hanny Roskamp
ISBN
9789079142200
Taal
Nederlands
Eind 2015 verscheen het nieuwste boek van journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp, bekend van onder andere 'De houbare vrouw'. Dit boek is een handleiding voor iedereen die inzicht wil in de nieuwste mogelijkheden om langer jong en gezond te blijven. Het boek geeft inzicht in de belangrijkste onderdelen van de gezondheid, van bloeddruk tot hormonen, van genen tot geheugen. Ook worden verschillende tests en check-up methodes besproken die zelf of via een arts uitgevoerd kunnen worden. De journlisten verzamelden anti-aging tips vers uit het laboratorium van de wetenschap, daarbij geholpen door tientallen topwetenschappers en vooruitstrevende artsen. Het boek is overzichtelijk, toegankelijk en helpt om een persoonlijk plan voor ene gezond(er) leven te maken.

Darmklachten

Auteur
drs. Saskia van As
ISBN
907767103X
Taal
Nederlands
Saskia van As geeft in haar boek op toegankelijke wijze weer hoe schadelijke parasieten in de darm het dagelijks leven van velen kunnen beïnvloeden en hoe deze bestreden kunnen worden.De schrijfster besteedt ruim aandacht aan de verschillende parasieten, het milieu van de darm, de rol van voeding (onder andere voedings- en dieettips) en geeft praktische therapeutische richtlijnen voor de dagelijkse praktijk. De auteur Saskia van As is opgeleid als huisarts. Ze is lid va de Artsenvereniging voor Biologische en Natuurlijke geneeswijzen en heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van darmklachten. Zij heeft zich toegelegd op medisch-wetenschappelijke literatuurstudie en laboratoriumdiagnostiek. Meer informatie vindt u op haar website: www.praktijkvanas.nl ».

De houdbare vrouw, praktische gids voor een eeuwige jeugd

Auteur
Pim Christiaans en Hanny Roskamp
ISBN
9789079142026
Taal
Nederlands

De journalisten Pim Christiaans en Hanny Roskamp interviewden tientallen artsen en wetenschappers over de mogelijkheden die de anti-aging geneeskunde anno 2010 biedt. De belangrijkste boodschap: elke vrouw kan langer mooi en gezond blijven en op sommige punten zelfs jónger worden. Hoe u dat voor elkaar krijgt, vertellen de schrijvers met veel flair in hun boek De houdbare vrouw.

 

Christiaans en Roskamp laten zien hoe ‘de houdbaarheidsdatum’ kan worden opgerekt. Niet dankzij een enkele pil of een crème, maar door de levensstijl over de hele linie aan te passen.

U hoeft geen ‘gezondheidsfreak’ te worden om uw jeugdige gezondheid en looks te behouden. Wel is het zaak om op een groot aantal punten kleine aanpassingen te doen. In veertien ‘leefregels’ worden volgens de laatste stand van de wetenschap praktische adviezen gegeven over onder meer voeding, voedingssupplementen, lichaamsbeweging, stressbeheersing, nachtrust en de verzorging van de huid en het haar. Veel aandacht wordt besteed aan het in balans houden van de hormonen. Het boek sluit af met een puntige samenvatting van de belangrijkste adviezen en een handig trefwoordenregister voor wie iets wil terugzoeken. 

 

Pim Christiaans was tot 2004 hoofdredacteur van mannenblad Men’s Health. Hij stopte hiermee om een boek over anti-aging voor mannen te schrijven: De houdbare man, waarvan onlangs de zesde druk verscheen. Het succes en veel verzoeken van lezeressen inspireerden hem tot het schrijven van De houdbare vrouw.
Hanny Roskamp schrijft als freelance journalist over gezondheid, psychologie en wetenschap voor diverse tijdschriften en publiceerde in 2009 het boek ‘Wie mooi wil zijn moet slim eten’.

Meer informatie: www.dehoudbarevrouw.nl

De overgang als bron van kracht

Auteur
Christiane Northrup
ISBN
9069635240
Taal
Nederlands
De Amerikaanse gynaecologe Christiane Northrup behandelt in dit boek uitgebreid de zogenoemde tweede levensfase van de vrouw, de periode vlak voor, tijdens en vlak na de overgang. In het boek wordt een zeer breed scala aan onderwerpen behandeld. Deze worden niet alleen vanuit medisch oogpunt, maar ook vanuit een psychologische hoek beschreven. Haar eigen ervaringen en gevoelens dienen de schrijfster als voorbeeld, maar ook die van talloze patiënten uit haar praktijk. Ook dit boek is geschreven vanuit een holistische visie, met ruime aandacht voor de rol van voeding en het gebruik van voedingssupplementen.

Dossier Mexicaanse Griep

Auteur
Daan de Wit
ISBN
9789047703600
Taal
Nederlands
Onderzoeksjournalist Daan de Wit duikt in het ondoorzichtige web van gezondheidsraden, overheden, corrupte adviseurs en een machtige industrie. De volgende onderwerpen komen in het boek aan bod: een overzicht van de relevante gebeurtenissen rond de uitbraak van het Mexicaanse griepvirus, de angstcampagne in de media, de vaccins en alternatieven, belangenverstrengeling en besluitvorming in Nederland en België en binnen de WHO, kritiek op de aanschaf van de vaccins, wie worden gevaccineerd en wat zijn de bijwerkingen, hoe ernstig is de griep nu eigenlijk? Via dit boek wil de auteur een dossier leveren voor een parlementaire enquête. Het is een betoog tegen de farmaceutische industrie en de betrokkenheid van de overheid in de vaccinatiecampagne.

Een leven lang jong

Auteur
Dr Miriam Stoppard
ISBN
9071206440
Taal
Nederlands
De Britse arts, Miriam Stoppard, bekend van haar boeken over baby’s, zwangerschap en geboorte geeft in het boek “een leven lang jong”, informatie over hoe men zowel geestelijk als lichamelijk jong kan blijven.
Zij besteedt onder andere aandacht aan goede en gezonde voeding, vitaminen en kruiden, hormonen, slapen, ziekten en de preventie hiervan, bewegen, ontspanningsoefeningen en het sociale leven.
Ze vertelt ook over haar eigen ervaringen met ouder worden.

Eerste hulp bij eetbuien

Auteur
Joanna Kortink
ISBN
9021582120
Taal
Nederlands
Joanna Kortink is expert op het gebied van dwangmatig eetgedrag. Ze begeleidt al jaren uitsluitend deze doelgroep en geeft daarnaast training aan hulpverleners. Ze is zowel regulier als alternatief geschoold en combineert psychotherapie met creatieve expressie, lichaamsgerichte therapie en natuurgeneeskunde. Ook heeft Joanna zelf in het verleden eetstoornissen gehad.

Marijke de Waal Malefijt, orthomoleculair diëtiste en natuurgeneeskundige, schreef onlangs in een recensie over dit boek: Als je meer met eten bezig bent dan je lief is, dan is deze laagdrempelige en praktische gids een must. Het maakt niet uit waar je hem (intuïtief) openslaat. Iedere pagina begint met een spreuk, gevolgd door een korte tekst en eindigt met een tip. Op deze manier biedt iedere pagina steun. Net als haar eerste boek Uit de ban van Eetbuien biedt ook Eerste Hulp bij Eetbuien tips en strategieën bij eetproblemen zoals lijnen en weer aankomen, eten om emoties te onderdrukken, ‘zien eten doet eten’ en schuldgevoelens over eten.

Eet je mooi in 28 dagen

Auteur
Inge de Munnik
ISBN
9789081684217
Taal
Nederlands

In augustus 2011 verscheen het boek Eet je Mooi in 28 dagen. Volgens auteur Inge de Munnik het eerste voedingsprogramma dat volledig is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van voedingsstoffen op huid, haar, nagels en tanden. 
Inge de Munnik is afgestudeerd als voedingsmiddelentechnoloog, maar werkt inmiddels ruim 10 jaar als online beautyjournalist. Voor het beautydieet selecteerde zij de voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze bijdragen aan een mooier uiterlijk*. Vervolgens is bepaald in welke hoeveelheden en combinaties deze gegeten moeten worden om effect te zien op huid, haar, nagels en tanden. Voor een mooi uiterlijk zijn volgens de auteur vooral gekleurde groenten (rood, geel, oranje, paars) van belang. De voedingsstoffen in deze gekleurde groenten – die Inge liefkozend caroteentjes noemt - zitten dus volop in het boek.
Eet je Mooi geeft lijstjes voor lekkere ontbijtjes, lunches, diners en soep. Iedere dag mag u zelf een keuze maken uit deze gerechten, zolang u maar nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde kiest, want anders krijgt u niet alle benodigde voedingsstoffen voor huid en haar in de juiste hoeveelheden binnen. 
Eet je Mooi bevat geen ingewikkelde exclusieve recepten. Alle gerechten zijn snel en simpel te bereiden. Eet je Mooi is verkrijgbaar via http://www.eetjemooi.nl voor € 19,95 exclusief verzendkosten.
* Alle onderzoeken en gebruikte bronnen zijn na te lezen op www.beautyfood.org. 

Energieherstelplan. Voeding als medicijn.

Auteur
Marijke de Waal en Tanja Visser
ISBN
9789063787691
Taal
Nederlands
Twee orthomoleculaire natuurdiëtisten Tanja Visser en Marijke de Waal Malefijt schreven dit boek met medicinale kookrecepten om de energie te herstellen door het versterken van de constitutie, vertering, lever en nieren. Het eerste deel bespreekt de theorie en het praktische deel bevat een zeven stappenplan met voedingsadviezen en recepten. Er zijn simpele klachtenregistratie lijsten die inzicht geven tussen voedingskeuzes en de effecten daarvan op die energiedriehoek. Door ‘medicinaal kokkerellen’ krijgt u zelf greep op uw gezondheid. Meer informatie: www.energieherstelplan.nl

Feiten over vetten, het complete basiswerk over de voedingswaarde van oliën, vetten en cholesterol.

Auteur
Mary G. Enig
ISBN
90806706
Taal
Nederlands
De Amerikaanse Mary G. Enig is biochemicus en voedingsdeskundige. Als expert op het gebied van de analyse en stofwisseling van vetten en oliën heeft zij internationaal faam verworven. Dr. Mary G. Enig doet al meer dan een kwart eeuw onderzoek naar voedingsvetten en oliën.
Feiten over vetten is een uitvoerig naslagwerk waarin alle aspecten van vetten worden belicht. Op grond van gedetailleerde informatie, wordt geleerd om onderscheid te maken tussen verschillende vetsoorten. Het boekt geeft de mogelijkheid om meer inzicht te verkrijgen in het belang van essentiële vetzuren voor de gezondheid. 

Feng Shui als levensstijl

Auteur
S. Brown
ISBN
9789048301430
Taal
Nederlands

Feng-Shui is een uitgebreide leer. Meer informatie hierover vindt u op talrijke websites op het internet. Een vrij recent (2010) boek over het onderwerp, met o.a. tips over kamer ‘make-overs’ is het boek Feng Shui als levensstijl. De auteurs vertellen in het boek hoe u uw eigen energie en die van uw huis kunt transformeren om uw doelen te bereiken. Volgens de auteurs kunt u, wat ook de fase van uw leven is, met dit praktische boek vaststellen wat u wilt, uw eigen dynamische C’hi leren begrijpen en ontdekken hoe deze wordt beïnvloed door uw huis.

Gezond door voeding, orthomoleculaire recepten

Auteur
Birgit de Heij
ISBN
9789057871788
Taal
Nederlands
Voeding is de basis van onze gezondheid. Zowel preventief als curatief kunnen kwalen en ziekten met de juiste voeding aangepakt worden. Orthomoleculaire voeding staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt. 'Orthomoleculair' betekent: de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek. De recepten in dit boek zijn gebaseerd op deze orthomoleculaire voedingsleer.

Het Omega 3 kookboek

Auteur
Michael van Straten
ISBN
9059562089
Taal
Nederlands (vertaald vanuit het Engels)
In 2007 bracht de Britse voedingsconsulent en Health-Journalist van het jaar 2004, Michael van Straten, het Omega-3 kookboek uit. Het kookboek bevat zowel recepten voor een optimale Omega-3 inname als achtergrondinformatie over vetten in de voeding. Van Straten beperkt zich hierbij niet tot vetten uit vis, maar besteedt ook ruim aandacht aan de gezonde vetten in bladgroenten en zaden. De theoretische informatie kan als pittig worden ervaren, maar de creatieve en gevarieerde recepten lijken eenvoudig te bereiden.

Immune

Auteur
Catherine Carver
ISBN
9781472915122
Taal
Engels
Het menselijk lichaam is als een stevig kasteel dat van binnenuit door miljarden soldaten wordt verdedigd tegen ziekte. In het in september 2017 uitgegeven boek omschrijft auteur Catherine Carver het immuunsysteem als een verborgen leger en laat in haar boek zien dat we zonder dit immuunsysteem de microscopische kleine vijanden die ons lichaam keer op keer aanvallen niet kunnen overleven.Het verborgen leger weet exact hoe het moet handelen, wanneer het moet aanvallen of verdedigen en hoe virussen en bacteriën op non-actief gesteld kunnen worden. Carver beschrijft hoe ziektes op slimme wijze het immuunsysteem proberen te ontwijken, hoe ze kwetsbare plekken in het systeem kunnen uitbuiten en zelfs in hun eigen voordeel gebruiken. Het boek geeft antwoord op verrassende vragen als ‘Waarom zijn zo veel mensen allergisch voor katten, maar zo weinig mensen voor hamsters? Hoe ontwikkelt het lichaam nieuwe wapens tegen nieuwe vijanden? Hoe werkt het geheugen van het immuunsysteem? Waarom doodde de grieppandemie van 1918 voornamelijk jonge, gezonde mensen? En waarom heeft de uitbraak van de varkensgriep in 2009 geleid tot een stijging in slaapstoornissen?’ Het Engelstalige boek geeft op onderhoudende en toegankelijke wijze inzicht in het verdedigingsmechanisme van ons lichaam.

Is this your child?

Auteur
Doris Rapp
ISBN
0688119077
Taal
Engels
Medisch specialist en allergoloog Dr Doris Rapp geeft in dit engelstalige boek heel veel informatie en praktische tips om ouders te helpen allergieën bij hun kinderen beter te identificeren. Ook staan er veel praktische tips in om gezondheidsklachten preventief aan te pakken door goede voedselkeuze.

Kinderen en voeding, geen stress rond de klok van zes

Auteur
Yneke Vocking
ISBN
9021544660
Taal
Nederlands
Voedingskundige Yneke Vocking geeft op praktische wijze tips over kinderen en voeding. Bij kinderen vanaf twee jaar staat het niet willen eten in de top tien van opvoedingsproblemen. Yneke behandelt dit vraagstuk dan ook niet vanuit de vraag wat we onze kinderen moeten laten eten, maar hoe we ze uiteindelijk zelf de goede keuzes laten maken.
 
Uiteraard beschrijft zij ook wat kinderen per dag ongeveer moeten eten. Maar er wordt ook uitgelegd waarom het even duurt voordat kinderen groente leren waarderen, waarom een beetje snoep geen kwaad kan, hoe u kunt helpen voorkomen dat kinderen te dik worden en hoe u ze weerbaar kunt maken tegen het reclamegeweld.

Leven met COPD

Auteur
Prof. dr. van Schayk en Dr. Geertjan Wesseling
ISBN
9789031375790
Taal
Nederlands

In april 2010 werd het boek ‘Leven met COPD’ uitgebracht. Prof. dr. Van Schayk en dr. Geertjan Wesseling van het Maastricht Universitair Medisch Centrum schreven het boek om antwoord te geven op de belangrijkste vragen: Wat is de oorzaak, wat gebeurt er nadat de diagnose is gesteld, wat betekent COPD voor de patiënt en de omgeving? Ook is er in het boek aandacht voor de impact die COPD kan hebben op psychisch en sociaal gebied.

 

Onno van Schayck is hoogleraar preventieve geneeskunde in de eerste lijn bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum en wetenschappelijk directeur van de Onderzoekschool CAPHRI. De afgelopen jaren had hij de leiding over tientallen onderzoeksprojecten op het gebied van astma en COPD. Geertjan Wesseling is longarts en waarnemend hoofd van de capaciteitsgroep Pulmonologie bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hij heeft zich toegelegd op de aandachtsgebieden cystic fibrosis, astma en COPD.

Licht en schaduw

Auteur
Halleh Ghorashi en Christien Brinkgreve
ISBN
9789086594221
Taal
Nederlands

Licht en schaduw bevat de levensverhalen van vijftien Nederlandse vrouwen van wie het grootse deel uit andere landen komt: Iran, Irak, Turkije, Marokko en Suriname. Het andere deel is in Nederland geboren, zowel uit allochtone als autochtone ouders.
De vrouwen troffen elkaar binnen een Masterclass Levensverhalen, geleid door Halleh Ghorashi en Christien Brinkgreve. Door hun persoonlijke aanpak wisten zij een grote vertrouwelijkheid te creëren die de deelnemers hielp openhartig over hun vaak veelbewogen levens te vertellen. Het resultaat is er dan ook naar: verhalen waar men stil van wordt. Sommige vrouwen hebben beproevingen doorstaan en een veerkracht moeten tonen waarvan wij ons hier in Nederland amper een voorstelling kunnen maken. Maar ondanks de vele verschillen in achtergrond en herkomst beleefden de deelnemers verrassend vaak momenten van herkenning, over alle culturele scheidslijnen heen.

 

Halleh Ghorashi, antropologe, is bijzonder hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie en bekleedt op de VU de Máximaleerstoel. Christien Brinkgreve, sociologe en schrijfster, is verbonden aan de Universiteit Utrecht en de Academia Vitae in Deventer. De keuze van levensverhalen als vorm van onderzoek is een rode draad in hun academische carrières.

Met verstand gezond

Auteur
Ineke Haisma
ISBN
9789081998000
Taal
Nederlands
Ineke Haisma is orthomoleculair therapeut. Ze heeft een eigen praktijk en geeft lezingen en cursussen. Ze is een boek gaan schrijven, omdat ze in haar praktijk merkte dat ze met eenvoudige voedingsadviezen veel mensen met (chronische) gezondheidsklachten en overgewicht kan helpen. In haar boek legt Ineke Haisma uit hoe ons lichaam met voeding omgaat, waarom 70% van de gezondheidsklachten voedinggerelateerd zijn en dat voeding de oorzaak is van bijna alle gezondheidsklachten die ons vroeg of laat treffen. Haisma stelt dat de ziekenhuizen daardoor vol liggen en de gezondheidszorg onbetaalbaar wordt. Ze vertelt dat er veel mis gaat met onze voeding, ook al denken we dat we het goed doen. Dat we geen (dieet)margarine moeten eten maar roomboter, dat lightproducten niet goed voor ons zijn, net als producten met 0% vet, dat ons lichaam veel voedsel niet herkent, dat zwangere vrouwen goede vetten moeten eten (en welke dat dan zijn). Na het lezen van dit boek kunt u daar zelf wat aan doen.

Nieuw licht op vitamine D

Auteur
Dr. Gert Schuitemaker
ISBN
9789076161105
Taal
Nederlands
Wilt u meer lezen over vitamine D? Het enige Nederlandstalige boek dat dieper in gaat op de vele functies van vitamine D is het in 2008 verschenen boek ‘Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten’ van Dr. Gert Schuitemaker. Schuitemaker belicht alle facetten van vitamine D en de relatie met onder meer osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten. Schuitemaker adviseert om de vitamine D inname aan te vullen met supplementen vanaf minimaal 2000 IE per dag.

Oergondisch genieten

Auteur
Ria Penders, Yvonne van Stigt
ISBN
9789081772815
Taal
Nederlands
In mei 2012 brachten natuurdiëtiste Ria Penders en Yvonne van Stigt, PNI-therapeute, het kookboek Oergondisch genieten uit. Een kookboek met recepten die moeten leiden naar meer gezondheid en vitaliteit. De basis van dit boek vormt oervoeding; eerlijke pure voeding met veel groente, fruit, noten, zaden, ei, vis en vlees. Alle recepten zijn vrij van de meest voorkomende allergenen zoals granen, zuivel, suikers, peulvruchten en planten van de nachtschadefamilie zoals aardappel en tomaat. Het kookboek bevat veel inhoudelijke kennis en meer dan 250 praktische recepten om de overstap naar oervoeding zo eenvoudig mogelijk te maken.

Skin

Auteur
Karen van Ede
ISBN
9789021557953
Taal
Nederlands
Beautyjournaliste Karen van Ede bracht begin 2015 een compleet naslagwerk uit waarin de werking van de huid en huidverzorging begrijpelijk en helder uit de doeken wordt gedaan. Karen legt in simpele bewoording uit hoe de huid werkt, waarom een zonnefilter de allerbeste investering is, het belang van probiotica voor de huid en wat er wel en niet in crème zou moeten zitten. Karen van Ede schrijft artikelen voor bladen als VOGUE, ELLE, Grazia en JAN en spreekt beauty experts in binnen-en buitenland, van dermatologen tot wetenschappers.

Superfoods

Auteur
David Wolfe
ISBN
9789079872503
Taal
Nederlands
In oktober 2012 is de Nederlandse vertaling van het boek Superfoods van raw-food deskundige David Wolfe uitgebracht. Superfoods zijn krachtige, geconcentreerde voedingsmiddelen die een positieve invloed op de gezondheid kunnen hebben. De superfoods die Wolfe beschrijft zijn de moeite van het proberen waarde; ze zijn gezond en vaak ook heel lekker! Superfoods zoals de goji en acaï bes, tarwegras en algen zoals chlorella en spirulina zijn krachtige, duurzame bronnen van goede eiwitten, vitaminen, mineralen, enzymen, anti-oxidanten, essentiële aminozuren en vetzuren. Wolfe beschrijft alle superfoods tot in detail en geeft eenvoudige, smakelijke recepten.

The Vitamin D solution

Auteur
Michael F. Holick PH.D, M.D.
ISBN
9781594630675
Taal
Engels
Een internationaal erkende autoriteit op het gebied van vitamine D is Michael F. Holick, Ph.D., M.D. Holick geeft leiding aan de General Clinical Research Unit van het Boston University Medical Center en is tevens actief als hoogleraar. In 2009 ontving hij de ‘Prize for Health Research’ van het Linus Pauling Institute en, samen met Heike A. Bischoff-Ferrari van de Universiteit van Zurich (Zwitserland) ontving hij de ‘DSM Nutrition Award’ voor voedingsonderzoek, ter erkenning van hun belangrijke bijdragen aan het onderzoek naar vitamine D en de rol daarvan voor voeding en gezondheid. Volgens Holick is vitamine D-deficiëntie de meest voorkomende aandoening in de wereld. Hij stelt dat alleen al in Amerika meer dan 200 miljoen mensen een tekort hebben en daardoor last hebben van de gevolgen die variëren van vermoeidheid en pijn tot levensbedreigende ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Professor Holick bestudeert al meer dan 30 jaar de relatie tussen vitamine D, zonnestralen en gezondheid. Holick heeft zijn boek geschreven in de vorm van een 3-stappenplan. In zijn boek vertelt hij hoe men een optimaal vitamine D-gehalte kan bereiken door middel van beperkte blootstelling aan de zon, de juiste supplementen en het eten van de juiste voedingsmiddelen.

Vitamin D for Dummies

Auteur
For Dummies
ISBN
9780470891759
Taal
Engels
De nieuwste uitgave in de serie 'dummies' is geheel gewijd aan de vitamine die de laatste jaren veelvuldig in het nieuws is: vitamine D. Vrijwel dagelijks verschijnen er onderzoeksresultaten die aantonen hoe belangrijk vitamine D is bij het handhaven van een goede gezondheid. Maar niet alleen dat. Vitamine D speelt ook een rol in de preventie van ernstige ziekten, het verbeteren van sportprestaties en het verliezen van gewicht. De gids is een prettig leesbaar naslagwerk voor iedereen die op zoek is naar nuttige adviezen over het gebruik van 'de vitamine van het decennium'. De gids is momenteel alleen beschikbaar in de Engelse taal.

Waarom maagzuur goed voor je is

Auteur
Jonathan V. Wright
ISBN
9789079872497
Taal
Nederlands
In juni 2013 verscheen de Nederlandse vertaling het boek 'Waarom maagzuur goed voor je is' van Jonathan V. Wright, M.D, een internationaal bekend staande huisarts en medisch directeur van de Tahoma Clinic in Renton, Washington. Het boek is een handleiding om brandend maagzuur voorgoed te genezen door de meest algemene oorzaak van het probleem, onvoldoende maagzuurafscheiding, op te lossen met supplementen die betaïne hydrochloride (HCl) bevatten en het spijsverteringsenzym pepsine en andere natuurlijke middelen. Het voorwoord is geschreven door Dr. Gert Schuitemaker.

Wijze vrouwen, levenslessen over spiritualiteit, liefde, moed en magie.

Auteur
Susan Smit
ISBN
9069745453
Taal
Nederlands
Columniste en journaliste Susan Smit schrijft geregeld artikelen voor bladen als Happinez, Marie Claire, Avantgarde en Top Santé. Ook is zij bekend van onder andere haar boek “Heks” waarin zij probeert de vooroordelen over hekserij uit de wereld te helpen. Susan Smit, zelf ingewijd in de moderne hekserij, beschrijft in het boek “Wijze vrouw”en op een vlotte manier haar zoektocht naar spiritualiteit in de westerse maatschappij. In de hekserij wordt de oudere vrouw, de crone, beschouwt als de drager van wijsheid. Smit is ervan overtuigd dat wij veel van oudere vrouwen kunnen leren. Ze bezoekt koningin Noor van Jordanië, met wie ze spreekt over het belang van een kritische geest, wisselt van gedachten met Isabel Allende over verdriet als onderdeel van het bestaan, interviewt prinses van Irene van Lippe-Biesterfeld over de kracht van de natuur en bezoekt nog vele andere vrouwen zoals Isabella Rosselini, Char Margolis en Jan Goodall, die haar laten delen in hun inzicht en visie.

Speciaal voor u

Check

Vermoedt u dat u niet altijd voldoende voedingstoffen binnenkrijgt? Doe de checks.

Nieuwsbrief Vitamin Times

Lees meer over voeding, gezondheid en supplementen.