NZVT

De Nederlandse Dopingautoriteit (http://www.dopingautoriteit.nl) heeft in samenwerking met de voedingssupplementenbranche het NZVT opgezet.

Het NZVT is een zekerheidsysteem dat topsporters moet garanderen dat de door hen gebruikte supplementen absoluut vrij zijn van dopinggeduide stoffen. Fabrikanten kunnen hun supplementen per productiepartij (batch to batch) laten analyseren op de afwezigheid van dopinggeduide stoffen.

Een lijst van alle onderzochte producten is in te zien via het internet: http://antidoping.nl/nzvt. U treft geen Solgar producten aan op de lijst. Solgar heeft een assortiment van ruim 350 producten. Van deze producten worden relatief kleine hoeveelheden per keer geproduceerd, waardoor van de meeste van onze producten elke 3 tot 6 weken een nieuwe partij beschikbaar komt, die vervolgens opnieuw zou moeten worden geanalyseerd. Solgar heeft geen producten in het assortiment met dopinggeduide stoffen én voldoet daarnaast aan de meest strikte productie- en kwaliteitseisen. Daarom kiezen wij er voor om niet deel te nemen aan het initiatief. 

Speciaal voor u

Check

Vermoedt u dat u niet altijd voldoende voedingstoffen binnenkrijgt? Doe de checks.

Nieuwsbrief Vitamin Times

Lees meer over voeding, gezondheid en supplementen.