Waarom (extra) vitamine C?

De hoeveelheid vitamine C die u nodig heeft, is mede afhankelijk van uw voedingspatroon en uw levensstijl.

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke vitamine voor onze gezondheid. Vrijwel overal in het lichaam wordt vitamine C gebruikt. Van het immuunsysteem tot het geheugen en van de huid tot de energiehuishouding. Mensen kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Wij moeten er voor zorgen dat wij voldoende vitamine C innemen via onze voeding, in de vorm van groente en fruit. Soms kan een aanvulling op de voeding in de vorm van een voedingssupplement zinvol zijn.

Waarom EXTRA vitamine C?

Of u aanvulling kunt gebruiken en zo ja hoeveel, is mede afhankelijk van uw voedingspatroon en uw leefstijl. De behoefte aan vitamine C kan hoger zijn bij een lage consumptie van fruit en groente, bij zwaar fysiek werk en bij stress-situaties. Hetzelfde geldt als u regelmatig blootgesteld wordt aan luchtvervuiling of als u intensief sport.

Wat doet vitamine C in het lichaam?

Vitamine C wordt vooral ingenomen vanwege de positieve invloed die de vitamine heeft op het immuunsysteem. Maar het doet nog veel meer. Als anti-oxidant helpt vitamine C de lichaamscellen te beschermen tegen invloeden buitenaf. Ook ondersteunt vitamine C het behoud van een sterke vaatwand, stimuleert het de opname van ijzer en is het van belang voor de vorming van collageen die helpt de huid te verstevigen. 

Wat maakt ESTER-C® PLUS speciaal?

Ester-C® is een milde, snel-actieve, niet zure vorm van vitamine C die langer aanwezig blijft in het lichaam*. Ester-C® PLUS gaat nog een stapje verder. Deze, speciaal voor Solgar ontwikkelde vorm, bevat Ester-C® plús extra aanvulling, zoals bioflavonoïden, de natuurlijke partners van vitamine C of andere vitaminen en mineralen voor het immuunsysteem zoals zink en vitamine D.
Ester-C® PLUS is er in de vorm van tabletten, capsules en als bruispoeder met een verfrissende sinaasappel smaak. 

Lees meer over de verschillende Ester-C® PLUS producten van Solgar.

*Mitmesser SH, Ye Q, Evans M, Combs M. Determination of plasma and leukocyte vitamin C concentrations in a randomized, doubleblind, placebo-controlled trial with Ester-C®. Springerplus. 2016; 5(1):1161. doi:10.1186/s40064-016-2605-7.