Magnesiumrijk bananenbrood

Magnesium

Dit magnesiumrijke bananenbrood bevat alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen moment, als tussendoortje, als nagerecht of vóór het sporten.

Het mineraal magnesium is betrokken bij honderden verschillende activiteiten in het lichaam. Van het ondersteunen bij de bot aanmaak en het energieniveau tot het behouden van sterke spieren en geestelijke veerkracht. Magnesium krijgen we binnen via voeding zoals graan, groente en vlees. 

Magnesium is goed voor de spieren, helpt bij vermoeidheid en draagt bij aan energie en geestelijke veerkracht.

Ingrediënten

  • 3 (rijpe) bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout*
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten)
  • Schepje lijnzaad/pompoenpitten
  • Handje rauwe cacaonibs
  • Zout

*Varieer gerust met het meel. Boekweit-, havermout-, amandel- en quinoa- meel zijn allen geschikt.


Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • ‘Verpulver’ de havermout in de keukenmachine tot meel en zet apart in een kom.
  • Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
  • Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree. 
  • Voeg het amandel- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  • Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  • Roer tot slot de ongebrande noten, zaden/pitten en de cacaonibs erdoor.
  • Giet het mengsel in de cakevorm (ingevet blik) en zet in de oven. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten af.
  • Als de bovenkant van het brood te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
  • Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog wanneer deze er weer uit gehaald wordt? Dan is het brood klaar.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.