Pompoen quinoa salade

Een smaakvolle herfstsalade van pompoen, quinoa, boerenkool en granaatappel.

Benodigdheden voor 4 personen


Salade
  • 1 kastanje pompoen
  • 150 gram quinoa
  • 150 gram verse boerenkool
  • 1 granaatappel
  • Lente ui
  • Zonnebloempitten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dressing
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels sap uit de granaatappel


Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes en verdeel deze over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak 40 minuten, tot de pompoen zacht is.
  • Kook de quinoa en zet opzij.
  • Snijd de granaatappel open en haal de pitjes er uit. Vang wat van het sap uit de granaatappel op voor de dressing.
  • Snijd de boerenkool fijn en meng met de granaatappelpitjes en de quinoa.
  • Haal de pompoen uit de oven en voeg deze toe aan de salade.
  • Dressing: doe het sap van de granaatappel in een kom, voeg hier de citroensap, yoghurt en olijfolie aan toe en roer het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de salade en roer het geheel goed door.
  • Rooster de zonnebloempitjes, snijd de lente ui en gebruik beiden voor de garnering. Eet smakelijk!