Een goede nachtrust

Slaap is belangrijk voor onze lichamelijke én geestelijke gezondheid. Tijdens de slaap verwerken we inspanningen en vullen we energie weer aan. 

Als het slapen niet altijd goed lukt, let dan op een goede slaaphygiëne met een vast slaapritme, een koele slaapkamer (16 tot 18 oC) en voldoend verduistering. Opwekkende middelen zoals alcohol en cafeïne kunnen de slaap negatief beïnvloeden, net zoals het blauwe licht van mobiele apparatuur; beperk daarom het gebruik hiervan. 

Solgar | Ultimate Calm Night

Ultimate Calm Night

Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken om lekker te slapen is er Ultimate Calm Night; een combinatie van verschillende kruiden die de nachtrust ondersteunen.

Ultimate Calm Night bevat extracten van drie verschillende kruiden:

Valeriaan (Valeriana officinalis)

De naam Valeriana stamt van het Latijnse woord ‘valere’ en betekent ‘verkeren in goede gezondheid’. Het kruid met de wit/roze bloemen groeit van nature in Europa en Azië en komt ook in ons land veel voor. 

Valeriaan werd al ver voor onze jaartelling beschreven door volgelingen van Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde. Ook toen al vanwege de gunstige invloed op de slaapfunctie en ontspanning van lichaam en geest.  

Hop (Humulus lupunus)

Hop is bekend als essentieel ingrediënt voor de bereiding van bier, waarin het wordt  verwerkt vanwege de bitterheid en de aroma’s. De klimplant wordt dan ook vooral aangetroffen op plantages in de buurt van bierstreken. 

Hopbloemen worden daarnaast gebruikt als natuurlijke rustgever en voor het bevorderen van de slaapbereidheid. Het kruid wordt daarom ook wel in ‘hopkussens’ gestopt. 

Passiebloem (Passiflora incarnata)

Passiebloem staat bekend vanwege de prachtige bloemen die in verschillende kleuren voorkomen. Er zijn meer dan 500 soorten bekend.

In de regio van oorsprong, Zuid Amerika, worden extracten van passiflora traditioneel in kruidenbereidingen gebruikt bij spanning. Het kruid ondersteunt bovendien de nachtrust en helpt om lekker te slapen. 

Meer informatie

Solgar Ultimate Calm Night bevat geen gluten, tarwe, zuivel, soja, zoetstoffen of kunstmatige toevoegingen. 
Inname advies: 1 of meerdere capsule per dag. 

Meer informatie over Ultimate Calm Night vindt u hier.